Erri-Comfort PE bedden


Het Erri Comfort matras is sinds 1994 in Denemarken voor het eerst met succes op de markt gekomen.
Sinds 2008 is men meer van dit soort matrassen in Nederland gaan verkopen nadat de goede resultaten uit Denemarken niet onopgemerkt bleven.

Samenstelling Erri-Comfort PE bedden
Het matras bestaat uit een slurvensysteem van polyethyleengranulaat (PE) als onderbouw die wordt afgedekt met een polypropyleen deklaag die open/poreus is en dus ademt.

Slurven vulling van PE-Granulaat
Het voordeel van het PE graanulaat is dat het geen vocht opneemt. Het is zacht en elastisch. In combinatie met de doorlaatbare, haar/ huidvriendelijke top-mat wordt vocht afgevoerd.

Polypropyleen topmat
Het voordeel van de polypropyleen topmat is dat deze minder snel warm word dan een rubberen toplaag. De koeien zweten minder en verliezen minder melk.
Door middel van porositeit ademt een Erri Comfort matras en kan de koe haar warmte beter kwijt. De poriën, waarmee zweet, mestvocht, urine of melk wordt weggeleid zorgen voor een droge ligbox.
Door het afschot van de betonnen ligbox loopt het vocht de ligbox uit. Ook worden aantoonbaar minder bacteriën rondom de uiers gemeten. Deze deklaag verkleint de kans op uieronstekeking en heeft een positieve invloed op het celgetal.

Door de structuur van de topmat houdt deze deklaag het strooisel beter vast en heeft dus een groot aandeel in de kostenreductie

Erri 1 Erri 2

Erri 3